2017. december 15., péntek

Diós csokis csillagok


Ez egy igazán egyszerű, csupán pár hozzávalóból elkészíthető aprósüti. Nekem alig egy bő óra alatt sikerült egy adagot megcsinálni. A tészta a cukortól elég édes, de az étcsokoládé ezt elég jól ellensúlyozza. Pihentetni nem szükséges, bár a tészta lágy, de könnyű vele dolgozni. Csokizás nélkül, légmentesen elzárva a süti pár napig jól tárolható.

Hozzávalók kb. 53 db csillaghoz:

*25 dkg liszt

*1 nagy csipet só

*1o dkg cukor


*1 citrom reszelt héja

*15 dkg margarin

*1 egész tojás

*18 dkg étcsokoládé

*1 ek olaj

*10 dkg darált dió


A lisztet elkeverjük a sóval, cukrokkal, reszelt citromhéjjal, majd összedolgozzuk a tojással és a margarinnal. Lisztezett felületen 3 mm vékonyra nyújtjuk. Lisztbe mártott csillagformával kiszaggatjuk. Sütőpapíros tepsibe sorakoztatjuk. 
180 fokra előmelegített sütőben hőlégkeveréssel 8-10 perc alatt megsütjük. Akkor jó, ha már nem fényes a tészta teteje és a szél elkezd pirulni. Hagyjuk teljesen kihűlni. 
A csokoládét az olajjal vízgőz felett megolvasztjuk, lekenjük a csillagok tetejét, majd megszórjuk darált dióval. 
A Facebookon is megtaláltok.

Már Instagramon is fent vagyok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése