Ez egy igazán egyszerű, csupán pár hozzávalóból
elkészíthető aprósüti. Nekem alig egy bő óra alatt sikerült egy adagot
megcsinálni. A tészta a cukortól elég édes, de az étcsokoládé ezt elég jól
ellensúlyozza. Pihentetni nem szükséges, bár a tészta lágy, de könnyű vele
dolgozni. Csokizás nélkül, légmentesen elzárva a süti pár napig jól tárolható.
Hozzávalók kb.
53 db csillaghoz:
*25 dkg liszt
*1 nagy csipet só
*1o dkg cukor
*1 tk házi vaníliás cukor
*1 citrom reszelt héja
*15 dkg margarin
*1 egész tojás
*18 dkg étcsokoládé
*1 ek olaj
*10 dkg darált dió
A lisztet elkeverjük a sóval, cukrokkal, reszelt
citromhéjjal, majd összedolgozzuk a tojással és a margarinnal. Lisztezett
felületen 3 mm vékonyra nyújtjuk. Lisztbe mártott csillagformával kiszaggatjuk.
Sütőpapíros tepsibe sorakoztatjuk.
180 fokra előmelegített sütőben
hőlégkeveréssel 8-10 perc alatt megsütjük. Akkor jó, ha már nem fényes a tészta
teteje és a szél elkezd pirulni. Hagyjuk teljesen kihűlni.
A csokoládét az
olajjal vízgőz felett megolvasztjuk, lekenjük a csillagok tetejét, majd
megszórjuk darált dióval.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése