Ma egy olyan fogást hoztam, ami az ünnepi menü része is
lehet. Előre elkészíthető, melegen és hidegen is finom. Akár hidegtálon is
kínálható. A pikánsságát a belsejébe rejtett aszalt szilva adja. Hagyományos
krumplipürével, krumpli salátával vagy friss salátával is kínálhatjuk. A recept megjelent a Kifőztük magazin decemberi számában is.
Hozzávalók 4
személyre:
*50 dkg darált pulykacombfilé
*2 kisebb tojás
*3 evőkanál zsemlemorzsa
*1 nagy csipet őrölt bors
*1 kávéskanál fokhagymás só
*10 dkg reszelt sajt
*1 kis csokor petrezselyemlevél
*6 vékony szelet húsos szalonna
*12 szem aszalt szilva
A darált húst összedolgozzuk a fűszerekkel,
zsemlemorzsával, tojásokkal, apróra vágott petrezselyemlevéllel, és a reszelt
sajttal.
12 egyenlő részre osztjuk, golyót sodrunk, aminek a közepébe
egy aszalt szilvát teszünk, majd körbetekerjük egy félbevágott szalonnával.
Sütőpapíros tepsibe fektetjük. 180 fokra előmelegített
sütőben 40 perc alatt pirosra sütjük.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése