Ahogy nő a kis körtefa a kertünkben, évről évre egyre
többet terem. Az idei termés nagy részét frissen falatoztuk, majd pár darabból
egy könnyű levest is készítettem. Nagyon egyszerű, és cukor helyett most méz
került bele, valamint egy kevés citromlé az, ami pikánssá teszi.
Hozzávalók 3
főre:
*4 nagyobb körte
*1 kezeletlen citrom felének a leve
*1 csipet só
*2 ek méz
*0,5 kk őrölt fahéj
*4-5 szem szegfűszeg
*1 púpos ek vaníliás pudingpor
*1 dl krémes tejszín
A körtéket meghámozzuk, magházukat kivágjuk és annyi
vízben, ami épp ellepi, puhára főzzük. ízesítjük a frissen facsart citromlével,
mézzel, fahéjjal, szegfűszeggel, sóval.
A pudingport a tejszínnel csomómentesre keverjük, majd a
levesből mert pár evőkanál forró lével felhígítjuk, és a levesbe csorgatjuk.
Ha kellőképpen besűrűsödött, akkor elzárjuk és kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése