2017. szeptember 3., vasárnap

Húsgombócos makarónitorta



Ez a sós torta elsőre bonyolultabbnak tűnik, mint amilyen valójában. Mutatós és igazán laktató. Makaróni helyett spagetti tésztával is elkészíthető. Szép nagy adag, azt hiszem egy nagyobb családnak pont elegendő egy vasárnap ebédre:-)
Hozzávalók 6 főre:
Gombócokhoz:
*25 dkg darált pulykahús
*1 kisebb fej vöröshagyma
*0,5 kk só
*1 nagy csipet őrölt bors

Továbbá:
*3 ek olaj
*1 fej vöröshagyma
*3,5 dl paradicsomlé
*1 ek ketchup
*0,5 kk só
*1 csipet morzsolt oregánó
*1 nagy csipet morzsolt bazsalikom
*1 tk cukor
*25 dkg makaróni tészta
*20 dkg sajt

A darált húst összedolgozzuk a finomra reszelt hagymával, a sóval és a borssal, majd vizes kézzel apró golyókat formázunk. Az olajon üvegesre pároljuk a felkockázott hagymát, majd fehéredésig pirítjuk rajta a gombócokat. Felengedjük a paradicsomlével, majd ízesítjük a fűszerekkel és fedő alatt puhára főzzük. 
Ha a hús puha, akkor beleforgatjuk a kifőtt, és lecsepegtetett makarónit, valamint a lereszelt sajt kétharmadát. 
Egy kevés zsemlemorzsával megszórt, közepes csatos tortaformába simítjuk, és megszórjuk a maradék reszelt sajttal. 
180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni, majd leemeljük róla a csatos karikát, és kínáljuk.


A Facebookon is megtaláltok.

Már Instagramon is fent vagyok.


5 megjegyzés:

  1. Nagyon tetszik, kipróbálom köszike !!!

    VálaszTörlés
  2. Trapistát használtál vagy esetleg valami másféle sajtot?

    VálaszTörlés
  3. Én ma láttam valami jó nagy parmezánt a Lidlben, vagyis Vecsésen szokták a felére csökkenteni az áraikat néha, amikor mondjuk a termék 1 hét múlva lejár. :) De amúgy itt szoktam nézni az akciókat, hátha téged is érdekel.
    https://www.ujsagomat.hu/lidl

    VálaszTörlés