Ez a sós torta elsőre bonyolultabbnak tűnik, mint amilyen
valójában. Mutatós és igazán laktató. Makaróni helyett spagetti tésztával is
elkészíthető. Szép nagy adag, azt hiszem egy nagyobb családnak pont elegendő
egy vasárnap ebédre:-)
Hozzávalók 6
főre:
Gombócokhoz:
*25 dkg darált pulykahús
*1 kisebb fej vöröshagyma
*0,5 kk só
*1 nagy csipet őrölt bors
Továbbá:
*3 ek olaj
*1 fej vöröshagyma
*3,5 dl paradicsomlé
*1 ek ketchup
*0,5 kk só
*1 csipet morzsolt oregánó
*1 nagy csipet morzsolt bazsalikom
*1 tk cukor
*25 dkg makaróni tészta
*20 dkg sajt
A darált húst összedolgozzuk a finomra reszelt hagymával,
a sóval és a borssal, majd vizes kézzel apró golyókat formázunk. Az olajon
üvegesre pároljuk a felkockázott hagymát, majd fehéredésig pirítjuk rajta a
gombócokat. Felengedjük a paradicsomlével, majd ízesítjük a fűszerekkel és fedő
alatt puhára főzzük.
Ha a hús puha, akkor beleforgatjuk a kifőtt, és
lecsepegtetett makarónit, valamint a lereszelt sajt kétharmadát.
Egy kevés
zsemlemorzsával megszórt, közepes csatos tortaformába simítjuk, és megszórjuk a
maradék reszelt sajttal.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt
megsütjük. Hagyjuk kihűlni, majd leemeljük róla a csatos karikát, és kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.
Nagyon tetszik, kipróbálom köszike !!!
VálaszTörlésTrapistát használtál vagy esetleg valami másféle sajtot?
VálaszTörlésTrappistát.
TörlésÉn ma láttam valami jó nagy parmezánt a Lidlben, vagyis Vecsésen szokták a felére csökkenteni az áraikat néha, amikor mondjuk a termék 1 hét múlva lejár. :) De amúgy itt szoktam nézni az akciókat, hátha téged is érdekel.
VálaszTörléshttps://www.ujsagomat.hu/lidl
Köszi az infót :-)
Törlés