Ritkán készítek bruschettát, de akkor igazán jól tud
esni. Már korábban próbáltam a hagyományos és a mozzarellás változatot, most
pedig egy kevés tonhal került rá. A friss bazsalikom levelek igazán jól kiegészítik, azt
nem érdemes lehagyni róla. Nagyon finom, hamar el is készül. A recept megjelent
a Kifőztük magazin augusztusi számában is.
Hozzávalók 2
személyre:
*4 szelet kenyér
*1 gerezd fokhagyma
*5 dkg olajos tonhal
*1 nagyobb paradicsom
*1 kisebb fej lila hagyma
*1 csipet só
*2 ek olívaolaj
*pár friss bazsalikomlevél
A zöldségeket megtisztítjuk, a paradicsomot és a lila
hagymát kisebb darabokra vágjuk, meghintjük sóval és egy kevés olajjal óvatosan
összeforgatjuk. A kenyereket megpirítjuk, bedörzsöljük a félbe vágott
fokhagymával, majd ráhalmozzuk az olajos paradicsomot, és a lecsepegtetett,
apróra tépkedett tonhalat. Pár friss bazsalikomlevelet szórunk a tetejére és
azonnal kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése