Nagyon sok csicsóka termett a kertünkben, ami nagyon
egészséges, bár elég jellegzetes az íze, nem mindenki kedveli. Most egy könnyű
levest készítettem belőle egy kevés maradék húsleves felhasználásával. Levesbetétként
pedig szintén egy kis maradék sajtot összedolgozva golyókat kínáltam hozzá. A
recept megjelent a Kifőztük magazin júniusi számában is.
Hozzávalók 4
személyre:
*50 dkg tisztított
csicsóka
*1 nagy fej
vöröshagyma
*3 ek olaj
*6 dl húsleves
alaplé
*3 nagy gerezd
fokhagyma
*0,5 kk só
*1 dl tejszín
*1 kis csokor friss
zöldfűszer (petrezselyem, zeller, lestyán)
Golyókhoz:
*10 dkg trappista
sajt
*5 dkg füstölt sajt
*1 tojás sárgája
*0,5 ek liszt
A csicsókát kisebb darabokra, a vöröshagymát apró kockára
vágjuk. Utóbbit az olajon üvegesre pároljuk, átforgatjuk rajta a csicsókát.
Felengedjük az alaplével, ízesítjük a sóval, egész fokhagymával, és lefedve
puhára főzzük. Merülő mixerrel pürésítjük, majd a tűzhelyre visszatéve a
tejszínnel krémesítjük. Beleszórjuk az apróra vágott zöld fűszereket, elzárjuk.
Melegen tartjuk, míg a levesbetétet elkészítjük.
A sajtokat vékonyra reszeljük,
majd a tojás sárgájával és a liszttel összedolgozzuk. Cseresznye méretű
golyókat sodrunk, amit forró olajban pirosra sütünk. A meleg levest a
sajtgolyókkal kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése