Ez egy tényleg egyszerű húsos fogás, amit a zöldbab tesz kicsit
különlegesebbé, mutatóssá. Szépen szeletelni csak hidegen lehet. Habos
krumplipürével, vagy friss salátával remek fogás.
A recept megjelent a Kifőztük magazin májusi számában is.
Hozzávalók 6
főre:
*80 dkg csirkemellfilé
*0,5 kk só
*0,5 kk őrölt bors
*20 dkg zöldbab
*10 dkg liszt
*2 nagyobb tojás
*20 dkg trappista sajt
*10 dkg baconszalonna
A megtisztított húst vékony szeletekre vágjuk, és
klopfolóval kicsit megütögetjük. Meghintjük sóval, és borssal.
A zöldbabot sós,
gyöngyöző vízben éppen roppanósra főzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük, és hagyjuk
kihűlni. Egy tányérba szórjuk a lisztet, egy másikba a tojásokat villával
kicsit felverjük. A sajtot lereszeljük. Egy 20*20 cm-es jénai tálat kibélelünk
bacon szalonnával.
A csirke szeletek felét megforgatjuk először a lisztben,
majd a tojásban és az előkészített jénaiba sorakoztatjuk egymás mellé.
Megszórjuk a reszelt sajt felével, és párhuzamosan ráhelyezzük a zöldbab
rudakat. A maradék melleket is a lisztes, tojásos forgatás után a zöldbabra
fektetjük, és a sajttal befedjük.
Alufóliával letakarva, előmelegített sütőben
180 fokon hőlégkeveréssel 40 percet puhítjuk. Majd a fóliát eltávolítva további
20 percet pirítjuk.
Hagyjuk teljesen kihűlni, és egy éles késsel
felszeleteljük. Salátával, esetleg krumplipürével kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése