2017. május 22., hétfő

Zöldbabos csirketorta



Ez egy tényleg egyszerű húsos fogás, amit a zöldbab tesz kicsit különlegesebbé, mutatóssá. Szépen szeletelni csak hidegen lehet. Habos krumplipürével, vagy friss salátával remek fogás.
A recept megjelent a Kifőztük magazin májusi számában is.
Hozzávalók 6 főre:
*80 dkg csirkemellfilé
*0,5 kk só
*0,5 kk őrölt bors
*20 dkg zöldbab
*10 dkg liszt
*2 nagyobb tojás
*20 dkg trappista sajt
*10 dkg baconszalonna

A megtisztított húst vékony szeletekre vágjuk, és klopfolóval kicsit megütögetjük. Meghintjük sóval, és borssal. 
A zöldbabot sós, gyöngyöző vízben éppen roppanósra főzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük, és hagyjuk kihűlni. Egy tányérba szórjuk a lisztet, egy másikba a tojásokat villával kicsit felverjük. A sajtot lereszeljük. Egy 20*20 cm-es jénai tálat kibélelünk bacon szalonnával. 
A csirke szeletek felét megforgatjuk először a lisztben, majd a tojásban és az előkészített jénaiba sorakoztatjuk egymás mellé. Megszórjuk a reszelt sajt felével, és párhuzamosan ráhelyezzük a zöldbab rudakat. A maradék melleket is a lisztes, tojásos forgatás után a zöldbabra fektetjük, és a sajttal befedjük. 
Alufóliával letakarva, előmelegített sütőben 180 fokon hőlégkeveréssel 40 percet puhítjuk. Majd a fóliát eltávolítva további 20 percet pirítjuk. 
Hagyjuk teljesen kihűlni, és egy éles késsel felszeleteljük. Salátával, esetleg krumplipürével kínáljuk.

A Facebookon is megtaláltok.

Már Instagramon is fent vagyok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése