Végre újra virágba borultak a bodza bokrok, és már alig vártam, hogy kipróbálhassam ezt a különleges csemegét, amit az előző években csak terveztem, de valahogy mindig lemaradtam róla. Most szedtem pár nagyobb tányért a kertünk sarkában magasodó bokorról, és elkészült. Nagyon érdekes kis édesség, a bodzavirág kellemes íze remekül érződik rajta. Akinek van lehetősége, mindenképpen próbálja ki.
Hozzávalók 4
főre:
*10 nagyobb tányér bodzavirág
*2 közepes tojás
*1 nagy csipet só
*2 ek cukor
*1 kk vaníliás cukor
*3 jó púpos ek liszt
*0,5 dl tej
*olaj a sütéshez
A virágokat megrázogatjuk, majd folyó víz alatt leöblítjük.
Egy serpenyőben kétujjnyi olajat forrósítunk. A tésztához a tojásokat simára
keverjük a sóval, a cukrokkal, majd a lisztet is beleszórjuk és a tejet fokozatosan
adagolva sűrű, csomómentes tésztát keverünk. A virágokat a száruknál fogva
megmártjuk a tésztában, kicsit lecsepegtetjük, majd mindkét oldalukat szép
barnára sütjük. Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.
Porcukorral meghintve kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése