Ez most a tipikusan „gombhoz a kabátot” esete. Adott volt
a főtt tojás, ahhoz kellett kitalálnom valamit. Jött az ötlet a zöldborsó, ami
saját termésből eltett mirelit volt. Aztán megláttam egy csokor medvehagymát a
hűtőben, így az is belekerült. A cukor nem véletlen, mert Anyukámtól így
tanultam, és az óta is így készítem, így szeretjük. Első hallásra a cukor és a
fokhagymára hasonlító medvehagyma párosa furcsa lehet, de finom lett.
Természetesen egyéb feltéttel, sült hússal, pörkölttel, tükörtojással is
kínálható.
Hozzávalók 4
főre:
*50 dkg zöldborsó
*1 csapott kk só
*2-3 ek cukor (ízlés szerint)
*2 púpos ek liszt
*3 dl krémes tejföl
*1 csokor friss medvehagyma
A megtisztított zöldborsót annyi vízben, hogy épp ellepje,
a sóval és a cukorral puhára főzzük.
A tejfölt simára keverjük a liszttel. A meleg főzelék
levéből pár evőkanállal merünk, és a habarást hígítjuk, így nem csomósodik majd
össze ha a forró főzelékhez adjuk.
Folyamatos kevergetés mellett a főzelékhez csorgatjuk,
jól elkeverjük és hagyjuk besűrűsödni.
Elzárjuk. Majd beleszórjuk és beleforgatjuk a
megtisztított, egész apróra vágott medvehagymát.
Melegen kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése