Már korábban is készítettem diós változatot ebből a
sütiből, de nagyon izgatta a fantáziámat, hogy milyen lehet kókuszhabbal
tölteni. Ki is próbáltam. Igazán finom lett. Nem mondom azt, hogy ez egy
pikk-pakk és kész süti, de megéri az időráfordítást. Nem szükséges hozzá túl
sokféle alapanyag, és amellett hogy dekoratív, még ízletes és omlós is.
Porcukrozás nélkül, jól záródó dobozban pedig sokáig eláll.
Tésztához:
*30 dkg rétesliszt
*12 dkg porcukor
*12 dkg margarin
*2 nagyobb tojás sárgája
*2 ek tej
Töltelékhez:
*2 nagyobb tojás fehérje
*12 dkg porcukor
*15 dkg kókuszreszelék
*pár ek sárgabaracklekvár
A réteslisztet elkeverjük a porckorral, majd a
margarinnal és a tojások sárgájával, egy kevés tejjel lágy masszává dolgozzuk.
Zacskóba csomagolva pár órára a hűtőbe rakjuk.
Addig a kosárkákat vékonyan kikenjük margarinnal,
megszórjuk liszttel. A kókuszt és a porcukrot kimérjük. A sütőt előmelegítjük.
A tésztát 4 egyforma részre osztjuk, majd egyenként
azokat is 6 egyenlő darabra vágjuk. Golyókat sodrunk. Egyenként a kosárkákba
nyomkodjuk.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd a
porcukorral is kicsit tovább verjük. Végül beleforgatjuk a kókuszt.
A kosárkákba teszünk egy teáskanálnyi lekvárt, majd
elosztjuk rajtuk a kókuszos habot.
180 fokon alul-felülsütéssel kb. 30-35 perc alatt
megsütjük.
Kicsit hagyjuk a formában hűlni, majd óvatosan kifordítjuk
belőle a sütiket és rácson hagyjuk teljesen kihűlni.
Porcukorral meghintve
kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése