2017. április 14., péntek

Kókuszhabos kosárkák

Már korábban is készítettem diós változatot ebből a sütiből, de nagyon izgatta a fantáziámat, hogy milyen lehet kókuszhabbal tölteni. Ki is próbáltam. Igazán finom lett. Nem mondom azt, hogy ez egy pikk-pakk és kész süti, de megéri az időráfordítást. Nem szükséges hozzá túl sokféle alapanyag, és amellett hogy dekoratív, még ízletes és omlós is. Porcukrozás nélkül, jól záródó dobozban pedig sokáig eláll.
Hozzávalók 24 kosárkához:
Tésztához:
*30 dkg rétesliszt
*12 dkg porcukor
*12 dkg margarin
*2 nagyobb tojás sárgája
*2 ek tej

Töltelékhez:
*2 nagyobb tojás fehérje
*12 dkg porcukor
*15 dkg kókuszreszelék
*pár ek sárgabaracklekvár

A réteslisztet elkeverjük a porckorral, majd a margarinnal és a tojások sárgájával, egy kevés tejjel lágy masszává dolgozzuk. Zacskóba csomagolva pár órára a hűtőbe rakjuk.
Addig a kosárkákat vékonyan kikenjük margarinnal, megszórjuk liszttel. A kókuszt és a porcukrot kimérjük. A sütőt előmelegítjük.
A tésztát 4 egyforma részre osztjuk, majd egyenként azokat is 6 egyenlő darabra vágjuk. Golyókat sodrunk. Egyenként a kosárkákba nyomkodjuk.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd a porcukorral is kicsit tovább verjük. Végül beleforgatjuk a kókuszt.
A kosárkákba teszünk egy teáskanálnyi lekvárt, majd elosztjuk rajtuk a kókuszos habot.
180 fokon alul-felülsütéssel kb. 30-35 perc alatt megsütjük.
Kicsit hagyjuk a formában hűlni, majd óvatosan kifordítjuk belőle a sütiket és rácson hagyjuk teljesen kihűlni. 
Porcukorral meghintve kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése