December derekán egy szomorú hírt kaptam, miszerint az
egyik kedves gasztroblogger társunk, Gasztropajti, Hajdú István László elhunyt.
Most az Ő emlékére, és tiszteletére indult egy játék, amit Márti, a
hogymegtudjuknézni blog háziasszonya szervezett. Természetesen én is
csatlakozok, mert annak ellenére, hogy sohasem találkoztam személyesen
Gasztropajtival, csodáltam főztjét, képeit, írásait, és humorát. Én most egy
almás édességet választottam a finomságai közül, mégpedig ezt a palacsintaszerű
fogást, amit kínálhatunk egy tartalmas leves után másodikként, vagy éppenséggel
desszertként. Egyszerű, gyorsan elkészíthető, a kevésbé friss almákat is
felhasználhatjuk hozzá.
Isten nyugosztaljon kedves Gasztropajti, az emlékeimben megőrizlek.
Isten nyugosztaljon kedves Gasztropajti, az emlékeimben megőrizlek.
Hozzávalók 4 főre:
*1,5 csésze liszt (Csésze=2,5 dl)
*1 tk sütőpor
*1 nagy csipet só
*2 ek cukor
*1 csésze natúr joghurt (esetleg tej)
*3 nagyobb alma
*2 nagyobb tojás
*olaj a sütéshez
A lisztet elkeverjük a sóval, sütőporral, cukorral.
Az almákat meghámozzuk, magházukat kivágjuk, és a reszelő
nagy lyukán lereszeljük.
Jól kicsavarjuk, majd a joghurttal összekeverjük, és a
liszthez adjuk.
Egy serpenyőben ujjnyi olajat forrósítunk.
A tojásokat felverjük, és az almás tésztába forgatjuk.
Ha jó forró az olaj, akkor kanállal kis halmokat teszünk
bele, majd közepes lángon mindkét oldalukat barnára sütjük.
Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat
lecsepegni.
Porcukorral, esetleg fahéjas porcukorral meghintve
kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése