2016. november 22., kedd

Baconben sült csibefalatok



Amikor elővettem egy adag csirkehúst, még nem tudtam, hogy mi készül majd belőle. Aztán csak ezt az egyszerű fogást találtam ki. A hús kellemes ízét a hagyma adja meg. Nem túl pepecselős, és hamar is megvan. Mi habos krumplipürével fogyasztottuk.
Hozzávalók 4 főre:
*2 közepes csirkemell filé
*só
*20 dkg bacon szalonna
*2 nagy fej vöröshagyma
*1 ek zsír

A megtisztított csirkét ujjnyi vastag csíkokra vágjuk és meghintjük sóval. A szalonna szeleteket keresztben félbe vágjuk. Minden darab csirkét betekerünk egy fél szalonnába.
Egy nagyobb tepsit kikenünk zsírral. A megtisztított hagymákat vékony csíkokra vágjuk, és a tepsibe szórjuk. Erre fektetjük a húsokat. Öntünk alá kb. 0,5 dl vizet.
Lefedve 180 fokon hőlégkeveréssel kb. 30 percet puhítjuk, majd az alufóliát eltávolítva, néha meglocsolva a saját szaftjával kicsit pirítjuk (ez kb. 10 perc). Érdemes vigyázni, hogy a hús ne száradjon ki, mert akkor kemény lehet.

A Facebookon is megtaláltok.

Már Instagramon is fent vagyok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése