Sajnos nálunk a gyümölcsök hamar vesztenek
frissességükből és akkor már nem szívesen fogyasztja a család. Szerencsére
ezeket a kicsit ráncosabb almákat felhasználva rövid idő alatt is remek kis
desszert készíthető. Ezt még a válogatósabb gyerekek is kedvelik.
*2 nagyobb alma (25 dkg tisztítva mérve)
*2 ek citromlé
*1,5 tk fahéj
*8 dkg porcukor
*1 tasak vaníliás cukor
*20 dkg darált keksz +3 ek a forgatáshoz
Az almákat meghámozzuk és magházukat kivágjuk. A reszelő
nagy lyukán lereszeljük. Egy kisebb lábasban a citromlével meglocsolva és a
fahéjjal megszórva kb. 5 perc alatt megpároljuk.
Hagyjuk kihűlni, majd hozzáadjuk a cukrokat és annyi
darált kekszet, hogy könnyű, de nem ragacsos masszát kapjunk.
Kisebb, diónyi golyókat sodrunk, amiket megforgatunk
darált kekszben.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.