2016. augusztus 15., hétfő

Pikáns vörösboros gyümölcskrémleves



Férjem egyik kedvence az egres, amiből idén sajnos csak egész kevés termett a kertünkben. Ez a pici, ami már egész pirosra érett, ebben a finom és kicsit pikáns levesben végezte. 
A nagy sikerű tejbegrízgaluska került bele betétként.
Hozzávalók 4 főre:
*7 közepes alma
*10 nagyobb szem szilva
*2 marék érett köszméte
*1 csipet só
*3 ek cukor
*1 púpos kk őrölt fahéj
*0,5 dl édes vörösbor
*1 púpos ek vaníliás pudingpor (főzős)
*2 dl tejszín
*1 tasak vaníliás cukor

Galuskához:
*4 dl tej
*1 csipet só
*4 púpos ek búzadara
*2 púpos ek cukor

Az almákat meghámozzuk, magházukat kivágjuk, majd a gyümölcshúst feldaraboljuk. (Én citromleves vízbe raktam, hogy ne barnuljon meg.) A szilvákat kettévágjuk és kimagvaljuk.
A köszméte végeiről az elszáradt részt lecsípjük.
Majd egy kisebb fazékban a gyümölcsökhöz adunk egy kevés vörösbort és felengedjük annyi vízzel, ami kicsit bővebben ellepi.
Teszünk bele 1 csipet sót, egy kevés cukrot, fahéjat.
Addig főzzük, míg a gyümölcsök megpuhulnak, ez pár perc, majd merülő mixerrel pépesítjük.
Közben a pudingport simára keverjük a tejszínnel, majd a lángra visszatett leves levéből pár evőkanállal felhígítjuk, hőkiegyenlítést végzünk és a forró levesbe csorgatjuk.
Beleszórjuk a vaníliás cukrot.
Ha már kellőképpen sűrű, elzárjuk, és jól behűtjük.
A galuskához a tejet egy csipet sóval felforraljuk, majd beleszórjuk a búzadarát és a cukrot. Pár perc alatt sűrűre főzzük. Hagyjuk teljesen kihűlni.
A hideg levest tányérokba merjük, majd egy teáskanállal kiszaggatott tejbegríz galuskával kínáljuk.

A Facebookon is megtaláltok.

Már Instagramon is fent vagyok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése