A
sok édesség után jól esik egy könnyű, színes saláta, amiben természetesen van
egy kevés csirke is. Most apróra vágott sajtkockákkal is gazdagítottam. Ismét a
kedvenc fokhagymás-tejfölös öntettem kínáltam.
Hozzávalók 2
főre:
*1 nagyobb
csirkemell filé
*1 tk csirke
fűszersó
*2-3 ek olaj
*1 nagy marék
jégsaláta levél
*1 kisebb fej lila
hagyma
*1 közepes
csemegeuborka
*2 közepes
paradicsom
*1 kisebb fehér
paprika
*2-3 dkg trappista
sajt
*1 csipet só
*2-3 csipet
szezámmag
Először a
megtisztított csirkemellet vékony csíkokra vágjuk, majd meghintjük a
fűszersóval és félretesszük.
Megmosott,
lecsepegtetett saláta leveleket apróra tépkedjük.
A lila hagymát és a
paprikát vékony karikára vágjuk. A paradicsomokat feldaraboljuk. Az uborkát
felkarikázzuk.
A sajtot egész apró
kockára vágjuk.
A zöldségeket ízlés
szerint két tányérra rendezzük, meghintjük egy csipet sóval.
A tetejére szórjuk
a sajtot.
Majd ha ez kész,
akkor egy serpenyőben pár evőkanálnyi olajat forrósítunk, és a csirkét
megsütjük rajta.
A salátát a
csirkével és fokhagymás-tejfölös öntettel, egy kevés szezámmaggal kínáljuk.
Már Instagramon is fent vagyok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése