Egy nagyobb családi összejövetelre készült ez a finom töltött
hús. Sajnos csak későn vettem észre, hogy a tervezett csirkemájat elfelejtettem
megvásárolni, ezért rögtönzött megoldásként helyette májkrém került a
töltelékbe. Így is mindenkinek nagyon ízlett. Hidegtálként,
krumplipüré és csalamádé kíséretében kínáltam.
Hozzávalók 6
főre:
*1 kg sertésdagadó
*1 kk só
*2 tk mustár
Töltelékhez:
*40 dkg darált sertéslapocka
*3 nagyobb tojás
*3 nagyobb szelet kenyér
*1 csokor friss petrezselyemlevél
*1 kis doboz sertésmájkrém (6 dkg)
*2 ek zsemlemorzsa
*2 csapott tk só
*0,5 kk őrölt bors
*1 tk házi fokhagymakrém
A megtisztított dagadót felszúrjuk, majd kívül és belül
is meghintjük sóval, bedörzsöljük egy kevés mustárral. A petrezselyem levelet
apróra vágjuk.
A töltelékez a darált húst egy tálba rakjuk, ízesítjük a
fűszerekkel, beledolgozzuk a vízbe áztatott, majd kinyomkodott kenyeret, a
májkrémet, a tojásokat, a zsemlemorzsát, a petrezselyem levelet.
A húst megtöltjük a masszával, majd bevarrjuk cérnával.
Egy-két evőkanálnyi zsírral kikent tepsibe fektetjük.
Öntünk mellé kb. 1 dl vizet.
Lefedve, előmelegített sütőben 200 fokon kb. 90 percet
puhítjuk, majd a fedőt eltávolítva további 15-20 percet pirítjuk a hőfokot
180-ra csökkentve. Közben párszor meglocsolgatjuk, hogy ne száradjon ki nagyon.
Ha már szép piros, akkor kiemeljük a szaftból és hagyjuk
teljesen kihűlni.
Hidegen, éles késsel szépen felszeleteljük.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése