Kisebbik gyermekem nagy tonhal rajongó, de finnyás
nagyobbikomról ezt nem lehet elmondani. Mindketten szeretik a fasírtot, ezért
gondoltam egyet és pár doboz konzerv hal felhasználásával apró golyókat
sütöttem. Nagy volt a meglepetés, mikor a válogatósabb már a nem is tudom
hányadik fasírtot falatozta (nagy örömömre).
Ebből az adagból nem lesz olyan sok fasírt, kb. 15 diónyi
golyó, de két kicsinek ez pont elegendő egy étkezésre.
Hozzávalók kb.
15 fasírthoz:
*4 kis doboz olajos tonhal konzerv (4*52 g tiszta tömeg)
*1 kis csipet só
*1 nagy csipet őrölt bors
*1 púpos kk házi fokhagymakrém
*1 nagyobb tojás
*3 púpos ek zsemlemorzsa
*olaj a sütéshez
Konzerv tartalmát egy szűrőbe öntjük és hagyjuk, hogy az
olaj lecsepegjen.
Ezután a halat villával összetörjük, ízesítjük egy pici
sóval, borssal, fokhagymakrémmel.
Beleütünk egy tojást és a zsemlemorzsával összedolgozzuk.
Apró, diónyi golyókat sodrunk.
Forró olajban szép barnára sütjük.
Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat
lecsepegni.
A Facebookon is megtaláltok.