Hozzávalók 4
főre:
*25 dkg liszt (+2 ek)
*0,5 tasak sütőpor
*1 csipet só
*3 púpos ek porcukor
*1 tasak vaníliás cukor
*1 kisebb tojás
*2 dl tejföl
A lisztet egy tálba szórjuk, majd elkeverjük benne a sót,
a porcukrot, a vaníliás cukrot, a sütőport.
Hozzáadjuk a tojást és a tejfölt.
Sima tésztát gyúrunk belőle. (Nekem a 25 dkg liszt
kevésnek bizonyult, még bőven felvett 2 evőkanállal.)
Lisztezett felületen kb. 4 mm vékonyra elnyújtjuk.
Egy éles késsel 8*5 cm nagyságú téglalapokat vágunk.
Minden téglalapra függőlegesen ejtünk kb. 2 cm hosszú vágást. (Ha túl közel vágjuk a széléhez, akkor az áthúzáskor könnyen elszakadhat.)
A vágásokon alulról felfelé áthúzzuk a tészta végeit
masni alakot formázva.
Olajat forrósítunk, amibe fejjel lefelé rakjuk a
fánkokat, tehát a lisztes nyújtó felülettel érintkező rész kerül az olajban
felülre.
Mindkét oldalukat szép barnára sütjük.
Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat
lecsepegni.
Porcukorral és lekvárral kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Nagyon gusztusos,én "csöröge "fánkként emlékezem rá,de okvetlen elkészítem az biztos.köszönöm
VálaszTörlésKellemes sütögetést és jó étvágyat kívánok hozzá :-)
Törlés