Némi hús és rizs társaságában finom fogás lett belőle.
Hozzávalók 6
főre:
*50 dkg brokkoli
*12 dkg rizs
*50 dkg darált sertéscomb
*1 nagy fej vöröshagyma
*3 ek olaj
*1 csapott kk só
*1 nagy csipet őrölt bors
*1 kk házi fokhagymakrém (esetleg 2 gerezd fokhagyma)
*1 kk házi ételízesítő
*2,5 dl tejföl
*2 nagy tojás
*10 dkg sajt
A zöldségeket alaposan megtisztítjuk. A brokkolit közepes
rózsákra szedjük, majd sós, lobogó vízben, lefedve kb. 5 perc alatt roppanósra
főzzük. Jéghideg vízbe szedjük, majd
leszűrjük és hagyjuk lecsepegni.
A vöröshagymát apróra kockázzuk és kevés olajon üvegesre
pároljuk. Hozzáadjuk a húst és fehéredésig pirítjuk rajta. Ízesítjük sóval,
borssal, fokhagymakrémmel (esetleg zúzott fokhagymával), ételízesítővel.
Felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje, majd lefedve puhára főzzük.
A rizsát a szokásos módon sós vízben puhára főzzük,
leszűrjük és lecsepegtetjük.
Egy közepes tepsit kikenünk vékonyan vajjal, majd az
alján elosztjuk a lecsepegett brokkolit és meghintjük egy kevés sóval.
Ha puha a hús és elfőtte a levét, akkor összekeverjük a
rizzsel és egyenletesen elsimítjuk a brokkoli tetején.
A tejfölt simára keverjük a tojással és a rizses rétegre
kenjük. Bőven megszórjuk reszelt sajttal.
Előmelegített sütőbe toljuk, ahol kb. 30 perc alatt 200
fokon hőlégkeveréssel szép pirosra sütjük.
A Facebookon is megtaláltok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése