2015. november 24., kedd

Zöldfűszeres sajtleves

Ebben a hideg időben egyre jobban esik egy tányér forró leves, ami igazán jól átmelegít. Maradék húslevesből és pár sajtkrémből is finom, egyszerű fogás készíthető. 



Hozzávalók 4 főre:
*1 nagy fej vöröshagyma
*3 ek olaj
*9 dl húsleves alaplé
*3 zöldfűszeres tömlős sajt
*0,5 kk házi fokhagymakrém (esetleg 2 gerezd fokhagyma)
*1 csipet só
*1 csipet őrölt fehér bors

Tálaláshoz:
*1 kis szál újhagyma
*2 kis szelet kenyér
*2-3 ek olaj
*5 dkg füstölt sajt
*1 kis csokor friss petrezselyemlevél

Először a levesbetétet készítjük el. Egy serpenyőben felforrósítunk 2-3 evőkanálnyi olajat, azon megpirítjuk az egész apró kockára vágott kenyérdarabkákat. Ha már szép pirosak, akkor kiemeljük az olajból és félretesszük.
A vöröshagymát felkockázzuk és egy közepes fazékban kevés olajon üvegesre pároljuk.
Felengedjük a meleg húslevessel.

Ha már jó meleg a leves, akkor hozzáadjuk a tömlős sajtokat és kevergetve hagyjuk teljesen felolvadni benne.
Ízesítjük sóval, borssal, fokhagymakrémmel (vagy zúzott fokhagymával).
Ha már jó forró a leves, akkor tányérokba szedjük.
Megszórjuk reszelt füstölt sajttal, a pirított kenyérkockákkal, a felkarikázott újhagymával és az apróra vágott petrezselyemzölddel.

A Facebookon is megtaláltok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése