A sütésnél érdemes figyelni, mert a túl kicsi lángon megszívhatja magát olajjal.
Hozzávalók 4
főre:
*8 kisebb csirkemell szelet
*1 csapott kk só
*3 jó púpos ek liszt a forgatáshoz
*5-6 dl olaj a sütéshez
Bundához:
*1 nagyobb tojás
*1/3 kk só
*1 nagy csipet őrölt bors
*2 jó púpos ek liszt
*2 dl tejszín
A megtisztított csirkemell szeleteket vékonyra klopfoljuk
és meghintjük sóval.
Egy tálba szórjuk a forgatáshoz a lisztet.
Egy másik tálba ütjük a tojást, majd a sóval, borssal
elkeverjük.
Hozzáadjuk a lisztet, majd a tejszínt fokozatosan
adagolva sima, sűrű palacsinta tészta sűrűségűre keverjük.
Olajat forrósítunk.
A húsokat először a lisztben forgatjuk meg, majd a
masszában.
Kicsit lecsepegtetjük és a forró olajban közepesnél picit
kisebb lángon szép barnára sütjük.
Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat
lecsepegni.
A Facebookon is megtaláltok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése