Hozzávalók 3
főre:
*1 nagyobb cukkini
*1 kk só
*3 jó púpos ek liszt a forgatáshoz
*6-7 dl olaj a sütéshez
Bundához:
*1 tömlős sajtkrém (100g)
*1 nagyobb tojás
*0,5 kk só
*1 nagy csipet őrölt bors
*1 csapott kk házi fokhagymakrém (esetleg 2-3 gerezd
fokhagyma)
*3 jó púpos ek liszt
*1 dl tej
A megmosott cukkini két végét levágjuk, majd kb. 7-8 mm
vastag karikákra vágjuk.
A magvas részt és a héját eltávolítjuk.
Minden egyes darabot meghintünk sóval és félretesszük kb.
20 percre, míg levet ereszt.
Egy tálba a sajtkrémet a tojással és a fűszerekkel simára
keverjük.
(A tömlős sajtot könnyebb eldolgozni, ha korábban
kivettük a hűtőből.)
Beleszórjuk a lisztet és a tejjel lazítjuk.
Sűrű, palacsintaszerű tésztát kapunk.
Egy magasabb falú edényben olajat forrósítunk.
A forgatáshoz egy tálkába szórjuk a lisztet.
A cukkiniról leöntjük a levet, először a lisztben
forgatjuk meg, majd a masszában.
Kicsit lecsepegtetjük, majd a forró olajban közepestől
egy picit kisebb lángon mindkét oldalát szép barnára sütjük.
Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat
lecsepegni.
A Facebookon is megtaláltok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése