A vasárnapi ebéd most nem húslevessel kezdődött, hanem egy roppant könnyű karfiollevessel, amibe került egy kevés tarhonya is.
Nagyon egyszerű, hamar elkészíthető fogás.
Hozzávalók 4
főre:
*1 kis fej karfiol
*7 dkg tarhonya
*1 nagy szál sárgarépa
*2 nagy szem krumpli
*1 kis fej vöröshagyma
*3 ek olaj
*1 csapott kk só
*1 nagy csipet őrölt bors
*1 púpos tk fűszerpaprika
*1 tk házi ételízesítő (esetleg 1 leveskocka)
*1 csapott kk csemege paprikakrém
*1 púpos ek liszt
Minden zöldséget alaposan megtisztítunk. A karfiolt apró
rózsáira szedjük, a sárgarépát vékony karikára vágjuk, a krumplit apróra
kockázzuk.
A vöröshagymát felkockázzuk és kevés olajon üvegesre
pároljuk.
Hozzáadjuk a sárgarépát, a krumplit, megszórjuk a
liszttel és a pirospaprikával, jól átkeverjük.
Felengedjük kb. 2 liter vízzel.
Ízesítjük a fűszerekkel.
Hagyjuk felfőni, megkóstoljuk, és ha már majdnem puhák a
zöldségek, hozzáadjuk a tésztát, a karfiolt.
Amint megfőtt a tészta és a karfiol elzárjuk, és melegen
kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Finom lehet, nem pirítottad meg a tarhonyát mielőtt beletetted a levesbe?
VálaszTörlésKöszönöm, tényleg finom. Nem, most nem pirítottam meg :-)
Törlés