Nem akartam bele sok fokhagymát tenni, ami elnyomja a kapor jellegzetes ízét. Remek köret sült vagy egyéb húsokhoz, de bevallom, hogy nekem csak így magában is nagyon ízlett.
Hozzávalók 2
főre:
*1 közepes, zsenge cukkini
*2 nagy csipet só
*3 ek tejföl
*1 kis csokor friss kapor
*1 csipet bors
*2 gerezd fokhagyma
A zöldségeket megtisztítjuk. A cukkinit uborkagyalun
vékonyra vágjuk, meghintjük sóval és kicsit félretesszük.
Közben a tejfölbe zúzzuk a fokhagymát, meghintjük
borssal. Apróra vágjuk a kaprot és azt is hozzáadjuk.
A cukkinit, ha levet eresztett, kicsavarjuk és a kapros
tejfölbe szórjuk.
Jól átforgatjuk és fél órát a hűtőben pihentetjük.
A Facebookon is megtaláltok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése