Hozzávalók 4
főre:
*40 dkg zöldborsó
*2 nagyobb szál sárgarépa
*4 közepes krumpli
*1 kisebb fej vöröshagyma
*1 csapott ek liszt
*1 púpos tk házi ételízesítő (esetleg 1 leveskocka)
*1 nagy csipet bors
*1 csapott kk só
*2 ek olaj
Galuskához:
*5 dkg liszt
*1 nagy csipet só
*1 nagyobb tojás
*3 dkg vaj
A zöldségeket megtisztítjuk, a répát felkarikázzuk, a
krumplit felkockázzuk, a hagymát apró kockára vágjuk.
Utóbbit kevés olajon üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a
zöldborsót, a répát, a krumplit és jól átforgatjuk.
Meghintjük egy evőkanálnyi liszttel, majd felengedjük 1,5
liter vízzel.
Ízesítjük a fűszerekkel.
Addig főzzük, míg a zöldségek megpuhulnak.
Ez alatt elkészítjük a vajgaluskát.
A tojást a vajjal elkeverjük, amilyen simára csak tudjuk,
beleszórjuk a sót és a lisztet. Majd csomómentesre keverjük.
Ha megfőttek a zöldségek, akkor a galuskát a levesbe
szaggatjuk.
Ha már feljöttek a tetejére, elzárhatjuk.
Melegen kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése