A tészta receptjét Éva oldalán, a Takarékos konyha blogon találtam, amit ezúton is köszönök neki!
Hozzávalók egy
24 cm-es formához:
*15 dkg liszt
*0,5 tasak sütőpor
*1 csipet só
*1 kezeletlen citrom reszelt héja
*2 tojás
*10 dkg porcukor
*1 tasak Bourbon vaníliás cukor
*10 dkg olvasztott vaj/margarin
*1 kis doboz görög joghurt (125g)
*2 nagy marék cseresznye
A sütőt előmelegítjük. A piteformát vékonyan kikenjük
vajjal és megszórjuk liszttel.
A lisztet egy tálba szitáljuk és elkeverjük a sóval,
sütőporral, reszelt citrom héjával.
A tojásokat a porcukorral, vaníliás cukorral habosra
keverjük, majd hozzáadjuk a megolvasztott, de nem forró vajat és a joghurtot.
Végül a lisztet fokozatosan adagolva csomómentes masszává
keverjük.
Az előkészített formába simítjuk.
A megmosott cseresznyét kimagvaljuk, és a tésztába
nyomkodjuk.
180 fokon alul-felülsütéssel 30 perc alatt megsütjük.
Tűpróbával ellenőrizzük.
Ha kihűlt, porcukorral meghintve kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Örülök hogy kipróbáltad és ízlett! Bár ilyen kis tündér segítségével csakis jó lehetett:-)
VálaszTörlésKöszönjük szépen :-)
TörlésEhhez hasonlo pitek nalunk is gyakori "vendegek", imadom ezt a kerek sutoformamat, 80 %-van csak ezt hasznalom, AZ enyem 31 cm atmeroju.:-)
VálaszTörlésSzuper találmány, én is nagyon szeretem :-)
Törlés