A receptet Sárika (KeVa blog) Facebookos oldalán találtam és köszönet érte Kaiszter Jessicanak.
Hozzávalók kb.
37 db puffancshoz:
*25 dkg túró
*1 nagy csipet só
*1 tasak vaníliás cukor
*1 citrom reszelt héja
*5 tojás
*5 jó púpos ek liszt
*1 tasak sütőpor
*5-6 dl olaj a sütéshez
A lisztet egy tálba szitáljuk és elkeverjük benne a
sütőport.
A túrót jól áttörjük (erre a krumpli törőt használtam),
majd hozzáadjuk a csipet sót, a vaníliás cukrot, a citrom reszelt héját, majd a
tojásokat.
Jól átkeverjük és beleszórjuk a sütőporos lisztet.
Alaposan összeforgatjuk.
Egy magasabb falú edényben olajat forrósítunk és egy
teáskanál segítségével kevés tésztát merünk az olajba.
Közepesnél kicsit mérsékeltebb lángon szép barnára
sütjük.
Érdemes figyelni, mert túl nagy lángon a közepe nyers
maradhat, túl kicsi lángon, nagyon megszívja magát olajjal.
Egyszerre csak kevés darabot érdemes sütni, mert megnőnek
és így nem lesz elég hely az edényben.
Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat
lecsepegni.
Porcukorral meghintve és baracklekvár társaságában
kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése