Nekem 6 nagyobb szelet hús bevonására volt elég ez a massza. A sütéskor érdemes közepesnél kicsit mérsékeltebb lángon sütni, hogy a hús kellőképpen átsülhessen a sajtos bundában. Ha idényen kívül konzerv borsót használunk, akkor azt nem szükséges megfőzni, csak átöblíteni és lecsepegtetni.
Hozzávalók 6
szelethez:
*6 nagyobb csirkemell filé szelet
*0,5 kk só
*2 púpos ek liszt a forgatáshoz
*6-7 dl olaj a sütéshez
Bundához:
*3 nagyobb tojás
*1 nagy csipet só
*1 nagy csipet őrölt bors
*5 jó púpos ek liszt (kb. 10 dkg)
*10 dkg zöldborsó
*10 dkg trappista sajt
*1 ek olaj
*3 ek tej
A zöldborsót sós vízben éppen puhára főzzük, leszűrjük és
félretesszük hűlni.
A megtisztított csirkemell szeleteket vékonyra klopfoljuk
és meghintjük sóval.
Bő olajat forrósítunk a sütéshez.
Egy tálban a tojásokat kézzel kicsit habosra verjük, majd
sózzuk, borsozzuk és kanalanként hozzáadjuk a lisztet, közben csomómentesre
keverjük a tejet és az olajat is beleöntve.
Beleforgatjuk a zöldborsót, majd belereszeljük a sajtot.
Alaposan összeforgatjuk.
Egy tálba szórjuk a forgatáshoz a lisztet.
Ha forró az olaj, a hús szeleteket először a lisztben
forgatjuk meg, majd a zöldborsós masszában.
Két villa segítségével kiemeljük belőle, hogy a zöldborsó
szemek ne guruljanak le róla, majd a forró olajba helyezzük.
Közepesnél kisebb lángon mindkét oldalukat szép barnára
sütjük.
Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat
lecsepegni.
A Facebookon is megtaláltok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése