Nekem ebből az adagból két literes üvegnyi és még 2 dl szörp lett.
Hozzávalók:
*30 tenyérnyi bodzavirág
*2 nagyobb (kezeletlen) citrom
*2 liter csapvíz
*1,5 kg cukor
*1 kis tasak étkezési citromsav
A hibátlan, bogármentes bodzavirágokat egy fazékba rakjuk, rákarikázzuk a
megtisztított (lehetőleg kezeletlen) citromokat és felengedjük 2 liter vízzel.
Lefedve hűvös helyre (hűtőbe) rakjuk, és gyakran
megkeverjük.
A harmadik napon átszűrjük. Erre a legjobb egy textil
pelenka.
Feltesszük főni, hozzáadjuk a cukrot és a citromsavat.
Felhabzik. Közepes lángon, kavargatva addig főzzük, míg a
hab eltűnik (nálam ez kb. 30 perc volt).
Az előkészített üvegekbe töltjük, lezárjuk.
Száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.
A Facebookon is megtaláltok.