2015. április 29., szerda

Kolbászos pizza zöldségekkel gazdagon

Már nagyon rég készült pizza. Ma bedagasztottam egy kis adagot és a hűtőben talált kis darabka kolbászt felhasználva, pár zöldséggel kiegészítve, sajttal megszórva sütöttem két darabot.
Már van szép újhagyma a kertben, ezért nem sajnáltam róla, hisz annyira szeretjük.


Hozzávalók 2 közepes pizzához:
Tésztához:
*30 dkg liszt
*1 tk só
*2 dkg friss élesztő
*1,6 dl langyos víz
*1 csipet cukor
*2 tk tyúkzsír

Szószhoz:
*1 púpos tk liszt
*1 csipet só
*1 csipet morzsolt bazsalikom
*1 csipet morzsolt oregánó
*2 nagy csipet cukor
*1 csipet őrölt bors
*1 tk ketchup

Feltéthez:
*10 dkg füstölt kolbász
*1 kisebb fej vöröshagyma
*1 kisebb zöldpaprika
*10 dkg trappista sajt

Továbbá:
*1 nagyobb paradicsom
*2 szál újhagyma

A lisztet egy tálba szitáljuk és elkeverjük benne a sót.
Az élesztőt a meleg, de nem forró vízbe morzsoljuk, megszórjuk kevés cukorral, egy kiskanállal elkavarjuk. (Nem szükséges futtatni.)
A liszthez adjuk az élesztős vizet, a zsírt és rugalmas tésztát dagasztunk. Két egyenlő részre osztjuk és gombócot formázva, lefedve, meleg helyen a duplájára kelesztjük.
Közben a szószhoz a lisztet csomómentesre keverjük a paradicsomlével, mérsékelt lángon sűrűre főzzük, ízesítjük sóval, cukorral, borssal, oregánóval, bazsalikommal és legvégül a ketchuppal.

A kolbászt apró kockára vágjuk, a sajtot lereszeljük, a vöröshagymát vékony fél karikára vágjuk, és a zöldpaprikát felkockázzuk.
Két nagyobb tepsit kibélelünk sütőpapírral.
A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületen vékonyra, kb. 3-4 mm-re és kerek vagy ovális alakúra elnyújtjuk, áthelyezzük az előkészített tepsibe.
Lekenjük a szósz felével, megszórjuk hagymával, paprikával és a kolbászkockák felével.
Meghintjük a sajt felével.
Majd ugyanezt elvégezzük a másik tésztával is.
Előmelegítjük a sütőt, addig hagyjuk kelni a pizzákat.
180 fokon 20 perc alatt megsütjük.
Közben az újhagymát felkarikázzuk, a paradicsomot apróra vágjuk és a megsült pizza tetejére szórjuk.

A Facebookon is megtaláltok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése