2015. április 13., hétfő

Csirkefalatok Orly módra

Nálunk a csirke mindig jöhet, főleg ha bundában van. Itt épp sörös köntöst kapott. Puha, szaftos husi, amin egyáltalán nem érezni a sör kesernyés ízét, mégis van egy különleges leírhatatlan aromája.
Kínálhatunk hozzá fokhagymás-tejfölös mártogatóst vagy hagyományos rizs, esetleg krumplipüré köretet.


Hozzávalók 4 főre:
*80 dkg csirkemell filé
*1 nagy csipet só
*1 kk házi fokhagymakrém (esetleg 2 nagyobb zúzott fokhagyma)
*3 jó púpos ek liszt a forgatáshoz
*6-7 dl olaj a sütéshez

Bundához:
*3 nagyobb tojás
*9 jó púpos ek liszt
*1 nagy csipet só
*1 csapott kk őrölt pirospaprika
*1,6 dl sör

A megtisztított csirkemellet vékony, kb. 1 cs széles csíkokra vágjuk, meghintjük sóval, majd a fokhagymakrémmel (vagy a zúzott fokhagymával) összeforgatjuk, félretesszük.
Olajat forrósítunk egy magasabb falú serpenyőben.
A forgatáshoz a lisztet egy mélyebb tányérba mérjük.
A tojásokat egy csipet sóval és a pirospaprikával jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet.
A sört fokozatosan adagolva sűrű, csomómentes masszát keverünk.
A csirkecsíkokat először megforgatjuk a lisztben, majd a sörös tésztában, kicsit lecsepegtetjük és a forró olajban közepestől egy kicsit kisebb lángon szép világos barnára sütjük.
Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.

A Facebookon is megtaláltok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése