Hozzávalók 1
főre:
*kb. 2 dkg füstölt szalonna
*3 nagyobb tojás
*3-4 szál medvehagyma levél
*2-3 tekerés bors
A medvehagyma leveleket megmossuk, lecsepegtetjük, és
egész apróra vágjuk.
A szalonnát vékony csíkokra daraboljuk.
A tojásokat egy kis tálba ütjük, és villával kicsit
felverjük.
Egy kisebb serpenyőben a szalonnát zsírjára pirítjuk,
majd kiemeljük belőle. (Ha túl sok a zsír, keveset le is önthetünk róla.)
A visszamaradt zsírra öntjük a felvert tojásokat.
Közepestől kisebb lángon sütjük.
Megszórjuk medvehagymával, majd a pirított szalonnával.
Őrölünk rá pár tekerés borsot. (A szalonna elég sós volt, ezért só külön nem került bele.)
Tetszőleges szilárdságig sütjük.
Friss kenyérrel, melegen kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése