2015. február 2., hétfő

Fokhagymás-tejfölös kígyóuborka saláta

Nagyon egyszerű saláta, ami köretként készült ma vacsorára. Igazán fokhagymás, amit nagyon szeretünk és egészséges ebben a betegségekkel teli időszakban.



Hozzávalók 2 főre:
*1 kígyóuborka
*1 nagy csipet só
*200 g tejföl
*1 nagy ek majonéz
*2 tekerés bors
*2 nagy gerezd fokhagyma

A megtisztított uborkát vékony fél karikára vágjuk, megszórjuk sóval, jól összeforgatjuk.
Fél óra pihentetés után kinyomkodjuk a levét.
A tejfölt elkeverjük a majonézzel, borssal, zúzott fokhagymával és beleforgatjuk az uborkát.
Sült húsokhoz kiváló kísérő.

A Facebookon is megtaláltok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése