Az alapreceptet felhasználva egy nagyobb kiszúrópárral dolgoztam. Rögtön dupla adaggal indítottam. Saját házi sárgabaracklekvárral töltöttem.
Hozzávalók kb. 12
db-hoz:
*30 dkg liszt
*20 dkg vaj
*10 dkg porcukor
*1 tasak vaníliás cukor
*1 tojás sárgája
*1 kk sütőpor
*0,5 kezeletlen citrom reszelt héja
*Baracklekvár a töltéshez
*Porcukor a szóráshoz
A baracklekvár kivételével minden hozzávalót egy tálban
alaposan összedolgozunk.
Erősen lisztezett felületen 3-4 mm vastagra kinyújtjuk.
Egy lisztbe mártott isler pár kiszúróval kiszaggatjuk a
linzereket.
Sütőpapíros sütőlapra rakjuk a sütiket. (A sütőlapot a SütniFőzni webshop biztosította.)
Előmelegített sütőben 180 fokon 8 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük. (Ha már kezd barnulni, akkor azonnal vegyük ki.)
Amikor kihűltek, egy teli és egy lyukas linzert egy
teáskanálnyi baracklekvárral összeragasztunk.
Porcukorral meghintve kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése