Aki még fokozni szeretné az élvezeteket, nyugodtan bevonhatja olvasztott csokoládéval :-)
Hozzávalók 23 szelethez:
*7 kisebb tojás fehérje
*12 dkg cukor
*1 tasak vaníliás cukor
*12 dkg liszt
*1,2 dl olaj
*7 dkg török mogyoró durvára vágva
*2 ek aszalt vörös áfonya apróra vágva
*2 ek aszalt sárgabarack apróra vágva
*2 ek kandírozott zöldcitromhéj
*1 tk margarin a forma kikenéséhez
*1 tk liszt a forma szórásához
Egy gyümölcskenyérformát (34,5*11,2*4,5 cm) kikenünk margarinnal és
megszórjuk liszttel.
A sütőt előmelegítjük.
A török mogyorót durvára, az aszalt gyümölcsöket apróbb
darabokra vágjuk.
A tojások fehérjét gépi habverővel közepesen keményre
verjük, majd a cukrot kanalanként adagolva keményre verjük.
Beleforgatjuk a lisztet, majd az aszalt gyümölcsöket és a
mogyorót.
Legvégül az olajat is belekeverjük.
Az előkészített formába simítjuk.
170 fokon hőlégkeveréssel 35 perc alatt megsütjük.
Tűpróbával ellenőrizzük.
Rácsra borítjuk és hagyjuk teljesen kihűlni.
Porcukorral megszórjuk és a barázdák mentén szeleteljük.
A Facebookon is megtaláltok.
Köszi a receptet, ma én is megsütöttem. Finom lett.
VálaszTörlésKedves egészségetekre :-)
Törlés