2014. október 8., szerda

Pulykagulyás nokedlivel gazdagon

A mai ebédünk ez a tartalmas, ízletes, zöldségekben bővelkedő leves, amit nokedlivel gazdagítottam. A gyerekek mostanában szívesen kanalazgatják a leveseket, aminek nagyon örülök, ezért igyekszem minél több zöldséget belecsempészni. Sajnos a Nagyobbikom számára a borsó még mindig mumus, de remélem egyszer azért hajlandó lesz megkóstolni és rájön, hogy nem is olyan rossz az a zöld golyó.



Hozzávalók 6 főre:
*50 dkg pulykacomb filé
*3 nagyobb szál sárgarépa
*2 szál petrezselyem
*1 közepes fej vöröshagyma
*1 kisebb zeller fele
*1 kisebb karalábé
*4 nagyobb szem krumpli
*1 kisebb fehér paprika
*1 kis csokor petrezselyemzöld
*1 ek tyúkzsír
*1 kk só
*0,5 kk őrölt bors
*1 tk házi ételízesítő (esetleg 1 leveskocka)
*1 tk őrölt paprika

Nokedlihez:
*2 közepes tojás
*4 púpos ek liszt
*1 csipet só

A húst és a zöldségeket alaposan megtisztítjuk. A pulykát apró kockára vágjuk, és kicsit lecsöpögtetjük.
A krumplit, a karalábét, a zellert felkockázzuk, a vöröshagymát egész apró kockára vágjuk.
A sárgarépát, a zöldséget felkarikázzuk, a fehér paprikát kicsumázzuk.
A felhevített tyúkzsíron a hagymát üvegesre pároljuk, majd a lecsöpögött húst fehéredésig pirítjuk rajta.
A tűzről lehúzva meghintjük az őrölt paprikával, majd felengedjük vízzel.
A tűzre visszatéve a fűszerekkel ízesítjük és beledobjuk a paprikába tömködött petrezselyemlevelet.
Ha megpuhult a hús, hozzáadjuk a répát, zöldséget, karalábét, zellert .
Ha a zöldségek is már majdnem megfőttek, hozzáadjuk a krumplit.
A nokedlihez a tojásokat a sóval és a liszttel jól elkeverjük. Ha túl kemény lenne, egy kevéske vízzel lazíthatjuk, ha túl lágy, akkor adhatunk hozzá némi lisztet.
Ha a krumplival felfőtt a leves, beleszaggatjuk a nokedlit és ha az előbbi már puha, elzárhatjuk.
Melegen kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése