Még hidegen is fogyasztható és egy kis fokhagymás-tejfölös mártogatós is szuper kiegészítője.
Hozzávalók 4 főre:
*1 nagyobb karfiol
*1 kk só
Bundához:
*3 nagyobb tojás
*9 jó púpos ek liszt
*1 kk só
*1,6 dl sör
Továbbá:
*4 púpos ek liszt a forgatáshoz
*7 dl olaj a sütéshez
A karfiolt apróbb rózsáira szedjük, jól átmossuk, majd sós
vízben épp roppanósra főzzük.
Kicsit lecsöpögtetjük.
Egy tálkába lisztet készítünk a forgatáshoz.
Egy edényben bő olajat forrósítunk.
Egy másik edénybe ütjük a tojásokat a sóval habosra
keverjük, majd a lisztet beleszórva és a sört fokozatosan adagolva sűrű,
csomómentes masszává keverjük.
A karfiolokat először megforgatjuk a lisztben, majd a sűrű
masszában, jól lecsöpögtetjük.
Óvatosan a forró olajba helyezzük, és szép barnára sütjük.
Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsöpögni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése