A hétvégén egy kis babgulyás készítettem, de most csirkemellből és nokedlivel gazdagítottam. Nagyon finom és tartalmas leves lett.
Hozzávalók:
*1 közepes fej vöröshagyma
*2 ek tyúkzsír
*70 dkg csirkemell filé
*1 kisebb paprika
*1 kisebb paradicsom
*1 tk só
*0,5 kk őrölt bors
*1 ek házi ételízesítő (esetleg 1 leveskocka)
*1 tk őrölt pirospaprika
*3 nagyobb szál sárgarépa
*1 közepes zsenge karalábé
*4 közepes szem krumpli
*1 kis doboz vörösbab konzerv
Nokedlihez:
*2 tojás
*4 púpos ek liszt
Rántáshoz:
*1 ek liszt
*2 ek olaj
*1 kk őrölt pirospaprika
A hús
átmossuk és felkockázzuk, kicsit hagyjuk lecsöpögni.
Minden
zöldséget alaposan megtisztítunk, a sárgarépát felkarikázzuk, a krumplit, a
karalábét felkockázzuk, a hagymát, a paprikát, a paradicsomot apró kockára
vágjuk.
A babot
átmossuk, és kicsit lecsepegtetjük.
A zsírt
felhevítjük, üvegesre pároljuk rajta a hagymát, majd a húst fehéredésig
pirítjuk.
Meghintjük a
sóval, borssal, pirospaprikával, hozzáadjuk a paprikát, paradicsomot, az
ételízesítőt.
Vízzel
felengedve fedő alatt kb. 30 percet főzzük.
Hozzáadjuk a
sárgarépát, karalábét.
Ha már
majdnem puha a hús, mehet bele a krumpli.
A lisztet
elkeverjük a tojásokkal, hozzáadunk egy nagy csipet sót, ha túl kemény lenne,
lazíthatjuk 1teáskanál vízzel.
Ha felfőtt a
leves a krumplival, a nokedlit a forró levesbe szaggatjuk és hozzáadjuk a babot.
A rántáshoz
a lisztet az olajjal elkeverjük, és világosra pirítjuk, megszórjuk a pirospaprikával,
majd a leves levéből merve felhígítjuk, csomómentesre keverjük és a forró levesbe csorgatjuk.
Ha a nokedli
feljött a leves tetejére, a zöldségek és a hús is puha, elzárhatjuk.