Fokhagymás mártogatóst készítettem hozzá. 2 dl tejfölbe szórtam 2 nagy csipet sót és belezúztam 2 nagyobb, megtisztított fokhagymát.
Hozzávalók 4 főre:
*2 nagyobb cukkini
*1 tk só
*15 dkg liszt
*4 tojás
*10 dkg zsemlemorzsa
*1 púpos tk vegyes zöldfűszer
(morzsolt bazsalikom, oregánó, kakukkfű, majoránna)
*Olaj bőven a sütéshez
A cukkinikat alaposan megtisztítjuk, 1 cm vastag karikákra vágjuk,
a héját vékonyan lehántjuk.
A belső magvas részt kivághatjuk. Akit nem zavar, az
nyugodtan benne hagyhatja.
A korongokat besózzuk és hagyjuk állni, míg a panírozáshoz
szükséges alapanyagokat előkészítjük.
Három tányért veszünk, az elsőbe beleszórjuk a lisztet, a
másodikba beleütjük a tojásokat és egy villával kissé felverjük, a harmadikba
szórjuk a zsemlemorzsát és jól elkeverjük benne a szárított fűszereket.
A sótól a cukkini kis levet ereszt, ezt leöntjük róla és a
fenti sorrendben bepanírozzuk
Forró olajban pár perc alatt mindkét oldalukat barnára
sütjük.
Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsöpögni.
Kedvenc! Próbáltad már sütőben megsütni, kevés olajjal megspriccelve? Úgy is nagyon finom és ropogós lesz. Én már csak úgy sütök. Ez a fűszeres változat nagyon jó lehet!
VálaszTörlésKöszi, igen, a tepsis változat is nagyon fincsi :-)
Törlés