2014. március 19., szerda

Színes sonkás pizza fokhagymásan

Amikor bedagasztottam a tésztát, egy sós péksüti gondolata volt a fejemben. Mire megkelt, a család kijelentette, hogy pizzát óhajt. Így gyors átszervezés után egy hamis pizza tésztával készült el a szép színes sonkás étel. Ebből az adagból két termetes darab lett.


Hozzávalók 2 nagyobb pizzához:
Tésztához:

  • 60 dkg liszt
  • 2 kk só
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1 tk cukor
  • 3 dl tej
  • 10 dkg margarin
  • 1 ek zsír
  • 1 tojás sárgája

Feltéthez:

  • 2,5 dl tejföl
  • 1 nagy csipet só
  • 1 csipet bors
  • 1 kk házi fokhagymakrém
  • 15 dkg sonka
  • 7-8 dkg sajt
  • 10 szem koktélparadicsom

Az élesztőt felfuttatjuk a tejben egy kevés cukorral.
A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, a margarint, a zsírt, a tojás sárgáját és a felfutott élesztőt.
Alaposan kidagasztjuk.
Meleg helyen, kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát két részre osztjuk és egyenként vékonyra, a tepsi méretére nyújtjuk.
A sodrófa segítségével, a sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük.
A tejfölhöz adjuk a házi fokhagymakrémet és meghintjük a sóval, borssal, jól összekeverjük.
Megkenjük a pizzák tetejét.
A vékony sonka szeleteket nagyobb darabokra vágjuk és a pizzákra fektetjük.
Meghintjük reszelt sajttal. A megmosott, félbe vágott koktélparadicsomokat is ráhelyezzük, kicsit belenyomva a tésztába.
A sütőt előmelegítjük, addig még hagyjuk kelni a pizzákat.
180 fokon hőlégkeveréssel 25 perc alatt megsütjük.
Apróra vágott újhagymával meghintve kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése