2014. január 24., péntek

Zöldborsós sertésragu

Már nagyon várom az igazi tavaszt a sok napsütéssel, a színes, friss zöldségeivel. Addig is míg ideér, maradnak a korábban eltett mirelit zöldségek. Most egy kis sertés ragu készült zöldborsóval ebédre.


Hozzávalók 3 főre:

  • 70 dkg sertéshús (lehet comb, karaj, nálam most tarja)
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 ek tyúkzsír
  • 1 nagy paradicsom
  • 2 ek házi darált pirospaprika
  • 1 tk őrölt pirospaprika
  • 1 kk só
  • 0,5 kk őrölt bors
  • 15 dkg zöldborsó

A húst alaposan megtisztítjuk, a hártyás részeket eltávolítjuk, csíkokra vágjuk és hagyjuk kicsit lecsöpögni.
A zöldségeket megtisztítjuk, a vöröshagymát apró kockára, a paradicsomot nagyobb darabokra vágjuk.
A vöröshagymát a zsíron üvegesre pároljuk, majd a húst fehéredésig pirítjuk rajta.
Meghintjük sóval, borssal, őrölt pirospaprikával, hozzáadjuk a darált paprikát és a paradicsomot.
Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje.
Fedő alatt addig főzzük, míg puha nem lesz.
Legvégül hozzáadjuk a megtisztított zöldborsót és pár perc alatt épp roppanósra főzzük.
A fedőt levéve hagyjuk, hogy a raguról a lé elfőjön.
Melegen, párolt rizs, nokedli vagy sós vízben főtt krumplival kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése