2014. január 23., csütörtök

Ínyenc tepertőkrém

Korábban már készítettem tepertőkrémet Anyukám receptje szerint, de ez most egy krémesebb és a hagymáktól kicsit másabb kenyérre való kenegető. Tényleg érdemes kipróbálni, friss pékáruval és zöldségekkel nagyon finom reggeli vagy uzsonna válik belőle.

Hozzávalók 3 főre:

  • 15 dkg tepertő
  • 5 dkg margarin
  • 1 közepes fej lila hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 0,5 kk só
  • 1 nagy csipet bors
  • 1 kk őrölt pirospaprika
  • 1 ek mustár
  • 1 ek tejföl

A tepertő bőrét levágjuk, majd a bőr nélküli tepertőt húsdarálón ledaráljuk.

A hagymákat megtisztítjuk, a lila hagymát egész apróra vágjuk.

A ledarált tepertőhöz adjuk a margarint és jól összekeverjük.

Belezúzzuk a fokhagymát, beleszórjuk a lila hagymát, a sót, borsot, a paprikát, belekanalazzuk a mustárt és a tejfölt.

Alaposan összeforgatjuk.

Minimum egy órára hűtőbe pihentetjük, hogy az ízek jól összeérjenek.

Friss kenyérrel, friss zöldségekkel kínáljuk.



2 megjegyzés:

  1. Én is így készítem,de darálok bele ehhez a mennyiséghez kb. 10 cm.-es füstöltkolbászt héj nélkül persze.Isteni

    VálaszTörlés