Hozzávalók 6 főre:
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2 ek tyúkzsír
- 1 tk fűszerpaprika
- 1 ek házi darált paprika
- 2 kk só
- 0,5 kk őrölt bors
- 0,5 kk piros arany
- 1 kg krumpli
- 20 dkg fodros kockatészta
- 35 dkg pulyka virsli
Minden zöldséget alaposan megtisztítunk. A meghámozott krumplit
nagyobb kockára vágjuk.
A vöröshagymát felkockázzuk, a zsíron üvegesre pároljuk.
A tűzről levéve beleszórjuk a fűszerpaprikát, a darált
paprikát, sót, borsot, majd beleforgatjuk a krumplit.
Felöntjük vízzel és lefedve addig főzzük, míg a krumpli már
majdnem puha.
Ekkor beleszórjuk a tésztát, belekarikázzuk a virslit és
mindent puhára főzünk.
Melegen, csemege uborkával kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése