2013. november 14., csütörtök

Kétszínű linzerkék

Ez egy ötlet, hogy a hagyományos, megszokott linzert is fel lehet dobni egy kis kakaóporral és egy kis aranyos kiszúróval. Akár ajándéknak is kiváló. Igazi ünnepi aprósüti.

Hozzávalók 16 nagyobb linzerkéhez:

  • 30 dkg liszt
  • 1 tk sütőpor
  • 20 dkg margarin
  • 10 dkg porcukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 1 tojás sárgája
  • 2 ek cukrozatlan kakaópor
  • 0,5 kis üveg baracklekvár
A tészta hozzávalóit: liszt, sütőpor, margarin, porcukor, vaníliás cukor, tojás sárgája alaposan összedolgozzuk.

A tésztát két egyenlő részre vesszük, az egyikbe beledolgozzuk a kakaóport.

Zacskóba téve egy órát hűtőben pihentetjük a tésztákat.

Mindkettőt azonos, 5 mm vastagra kinyújtjuk.

A sütőt előmelegítjük.

A sütőpapírral bélelt tepsiket előkészítjük.

Egy közepes méretű pogácsa szaggatóval egy kakaós és egy fehér linzert szaggatunk, a tepsibe rakjuk. Mindkettőből kiszúrunk egy kisebb csillag vagy virág formájú tésztát és az ellenkező színű linzer közepébe tesszük.

Mindkét linzerhez szaggatunk egy világos és egy kakaós hátlapot.

Ezt addig folytatjuk, amíg el nem fogy a tészta.

Előmelegített sütőben 180 fokon 8 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.

Hagyjuk kihűlni.

Egy kakaós alapon világos közepű linzert kevéske lekvárral egy világos hátlappal összeragasztunk, majd egy világos alapon kakaós közepűt egy kakaós hátlappal és így tovább.


Akik elkészítették:










2 megjegyzés:

  1. Nagyon tetszenek. Méltó finomsága lesz az ünnepi süteményestálnak.

    VálaszTörlés