Hozzávalók 3 főre:
- 60 dkg pulykacomb filé
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 3 ek olaj
- 1 tk őrölt pirospaprika
- 1 tk só
- 0,5 kk bors
- 1 tk Darált paprika
- 1 kis paradicsom
- 2 púpos ek tejföl
A húst alaposan megtisztítjuk, kockára vágjuk, kicsit hagyjuk lecsöpögni.
A vöröshagymát megtisztítjuk, és nagyobb darabokra kockázzuk, majd az olajon üvegesre pároljuk.
A vöröshagymát megtisztítjuk, és nagyobb darabokra kockázzuk, majd az olajon üvegesre pároljuk.
Rátesszük a húst, fehéredésig pirítjuk, a tűzről levéve
rászórjuk az őrölt pirospaprikát, felengedjük vízzel.
A tűzre visszatéve sózzuk, borsozzuk, teszünk rá egy kis házi
készítésű darált pirospaprikát.
Egy megtisztított paradicsom felcikkezünk, és a húsra
tesszük.
Fedő alatt puhára főzzük.
Ha puha a hús és elfőtt a leve, belekeverjük a tejfölt.
Melegen, nokedlivel vagy kifőtt tésztával tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése