A hagyományos palacsinta receptemet alakítottam át a tej mennyiségének csökkentésével. Porcukorral megszórható a kisült ropogós, de nekünk elég édes volt így is. Nem számoltam meg hány darab készült, de két nagy tálca lett vele tele. Hamar elfogyott :-)
Hozzávalók:
- 3 tojás
- 1 csapott kk só
- 1 tasak vaníliás cukor
- 3 ek cukor
- 12 púpos ek liszt
- 2,5 dl tej
- 0,5 dl olaj
- Olaj bőven a sütéshez
Az olajat egy magasabb falu edényben feltesszük melegedni.
A tojásokat egy tálkába ütjük. Beleszórjuk a sót, a cukrot
és a vaníliáscukrot.
Habosra keverjük, majd a lisztet beleszórjuk.
A tejet fokozatosan adagolva sűrű, csomómentes masszává
kavarjuk.
Legvégül beleöntjük az olajat.
A formát a forró olajba mártjuk, majd a palacsinta tésztába
úgy, hogy a massza csak mókus tetejére ne menjen, mert akkor nem fog a tészta
leválni.
Ezután a forró olajba tartjuk és kb. 45 másodperc alatt a
közepestől picit kisebb lángon világos barnára sütjük.
Villa segítségével, egy mozdulattal lehúzzuk a palacsintát a
formáról.
Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsöpögni.
Porcukorral meghintve kínálhatjuk.
Különleges alakú finomság, valóban fontos a formát forró olajba mártani, figyelni ne lepje el, mert nem válik szépen le róla, csak egy oldalát kell így sütni, az olajba már a formával bele lehet nyomni! Van virág mintás alakzatosom még régről, amikor a gyerekek kicsik voltak imádták, porcukorral megszórva, különleges kinézete vonzó! Örülök, hogy nem veszett feledésbe!
VálaszTörlés:-)
Törlés