Hozzávalók 3 főre:
- 2 kisebb, zsenge cukkini
- Só
- 10 dkg liszt a forgatáshoz
- 2 tojás
- 6 púpos ek liszt
- 1,2 dl tej
- Só
- Őrölt bors
- Őrölt pirospaprika
- Olaj bőven a sütéshez
A zöldségeket alaposan megtisztítjuk, a két végüket
levágjuk, kb. 12 mm
vastagra felkarikázzuk, meghámozzuk és a magvas közepüket kivágjuk.
Én utóbbi műveletre egy kisméretű pogácsa szaggatót
használtam, így egyetlen mozdulattal szép, szabályos kört tudtam vágni vele.
Besózzuk, majd kicsit hagyjuk állni.
Addig előkészítjük a többi hozzávalót.
Az olajat feltesszük melegedni.
A forgatáshoz a lisztet egy tányérba szórjuk.
A tojásokat egy mélyebb edénybe ütjük, beleszórjuk a sót (1
púpos tk), a borsot (0,5 kk) és a paprikát (1 púpos tk), majd kicsit felverjük.
Hozzáöntjük a lisztet, és a tejet fokozatosan adagolva sűrű,
csomómentes masszává keverjük.
A zöldség a sótól levet engedett, azt leöntjük és a karikákat megforgatjuk előbb a lisztben, majd a sűrű
masszában. Hagyjuk kicsit lecsöpögni, majd a forró olajban mindkét oldalukat
barnára sütjük.
Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat
elszivárogni.
Sült hasábbal és tejfölös uborkasalátával kiváló ebéd.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése