2013. július 9., kedd

Magyaros palacsintabundában sült cukkinikarikák

Itt egy újabb variáció a cukkini elkészítésére. A hagyományos rántott cukkini helyett egy kis újdonság.

Hozzávalók 3 főre:

  • 2 kisebb, zsenge cukkini
  • 10 dkg liszt a forgatáshoz
  • 2 tojás
  • 6 púpos ek liszt
  • 1,2 dl tej
  • Őrölt bors
  • Őrölt pirospaprika
  • Olaj bőven a sütéshez


A zöldségeket alaposan megtisztítjuk, a két végüket levágjuk, kb. 12 mm vastagra felkarikázzuk, meghámozzuk és a magvas közepüket kivágjuk.

Én utóbbi műveletre egy kisméretű pogácsa szaggatót használtam, így egyetlen mozdulattal szép, szabályos kört tudtam vágni vele.

Besózzuk, majd kicsit hagyjuk állni.

Addig előkészítjük a többi hozzávalót.

Az olajat feltesszük melegedni.

A forgatáshoz a lisztet egy tányérba szórjuk.

A tojásokat egy mélyebb edénybe ütjük, beleszórjuk a sót (1 púpos tk), a borsot (0,5 kk) és a paprikát (1 púpos tk), majd kicsit felverjük.

Hozzáöntjük a lisztet, és a tejet fokozatosan adagolva sűrű, csomómentes masszává keverjük.

A zöldség a sótól levet engedett, azt leöntjük és a karikákat megforgatjuk előbb a lisztben, majd a sűrű masszában. Hagyjuk kicsit lecsöpögni, majd a forró olajban mindkét oldalukat barnára sütjük.

Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat elszivárogni.

Sült hasábbal és tejfölös uborkasalátával kiváló ebéd.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése