Hozzávalók 6 főre:
- 2 közepes, zsenge cukkini
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1 ek olaj
- 3 nagy gerezd fokhagyma
- 2 púpos kk só
- 1/3 kk őrölt szerecsendió
- 1 leveskocka
- 1 púpos ek liszt
- 2 dl főzőtejszín (20 %-os)
A cukkinikat alaposan megtisztítjuk, a két végüket levágjuk.
Ha erősebb magok találhatók benne, akkor kivághatjuk a
belsejét.
Vékonyra felkockázzuk.
A hagymákat megtisztítjuk. A vöröshagymát nagyobb kockára
vágjuk, az olajon üvegesre pirítjuk.
Rádobjuk a darabolt cukkinit, pár percig pirítjuk, majd
felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje.
Beledobjuk a fokhagymákat, a leveskockát, a fűszereket és
hagyjuk kb. 20 perc alatt puhára főni.
Merülő mixerrel pépesítjük.
A lisztet csomómentesre keverjük a tejszínnel, a leves
levéből pár kanállal merünk bele, majd a krémlevesbe töltjük és hagyjuk
felfőni.
Melegen, leves gyönggyel kínáljuk.
Tálalhatjuk pirított kenyérkockákkal vagy reszelt sajttal
is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése