2021. december 31., péntek

Lencsés korhely saláta

Egyszerű, tartalmas lencsés saláta amit sültekhez is kínálhatunk, de magában is megállja a helyét. Nálunk nagy sikere volt. Még a gyerek is jó étvággyal kanalazta. 
A recept megjelent a Kifőztük magazinban is.
Hozzávalók 2-3 személyre
*25 dkg savanyú káposzta
*2 nagyobb krumpli
*4 szál virsli
*10 dkg konzerv lencse
*3 ek tejföl
*2 ek majonéz
*1 púpozott tk mustár
*1 nagy csipet só
*1 nagy csipet őrölt fekete bors
 
A krumplit meghámozzuk, kisebb kockára vágjuk, puhára főzzük, leszűrjük és lecsepegtetjük. 
A virslit megfőzzük, kihűtjük és felkarikázzuk. 
A lencse konzervet átöblítjük, lecsepegtetjük. 
A savanyú káposztát átmossuk, kicsavarjuk, felaprítjuk. 
A tejfölt a fűszerekkel, a mustárral, majonézzel kikeverjük, beleforgatjuk a kihűlt krumplit, virslit, lencsét és a káposztát. 
Pár órát a hűtőben pihentetjük, hogy az ízek összeérjenek.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése